Banketbakkerij Ekkelenkamp: een smakelijke case!

Als ondernemer word je vaak opgeslokt door de praktijk van alledag. Natuurlijk heb je zo je dromen. Maar de tijd om die concreet te maken, schiet er vaak bij in. Banketbakker Roy Ekkelenkamp uit Zwartsluis besloot het daarom anders aan te pakken. Hij schakelde ons in om een toekomstplan voor zijn zaak te ontwikkelen en om die plannen ook daadwerkelijk te realiseren.

Active Creations

In het intensieve voortraject nam onze trendsetter & merkstrateeg Hans het voortouw. In een rol als businesscoach stond hij Roy en Anita bij om hun banketbakkerij naar een next level te tillen. Roy deelde zijn dromen, Hans dacht strategisch uit hoe deze te realiseren. Het leidde tot een businessplan vol ambitie.

De highlights uit het plan? Het leegstaande pand naast Roy’s bakkerij werd gehuurd, zijn vrouw Anita kreeg de verantwoordelijkheid over de winkel, een jonge bakker trad in dienst en het assortiment onderging een vernieuwing. Ekkelenkamp Banketbakkerij & Chocolaterie was op papier geboren. Klaar om in de praktijk het levenslicht te zien.

Active Creations Active Creations

Met Roy en Anita ging Hans op pad. Eerst om financieringsmogelijkheden te vinden om hun plannen te realiseren. Daarna om winkels in het land bezoeken om inspiratie op te doen voor hun zaak in Zwartsluis en om te praten met verbouwingspartners en interieurbouwers. Ondertussen werden ook de andere specialisten van Active Creations ingeschakeld.

Active Creations
Active Creations Active Creations
Active Creations

Een identiteitssessie met Roy en Anita leverde een merkverhaal met slogans en quotes op rond het concept ‘Royaal genieten’. Het vormde de basis voor een nieuw logo met bijpassende huisstijl. Met een fotoshoot in onze fotostudio lieten we de nieuwe uitstraling nog meer tot leven komen. De nieuwe tekstuele en visuele identiteit vertaalden we door in tal van communicatiemiddelen.

Active Creations Active Creations Active Creations

Van website tot nieuwsbrief en van signing in de winkel en op het pand tot verpakkingen. Alles tilden we naar het gedroomde next level. En het resultaat mag er zijn. Zowel subjectief als objectief bezien. Want behalve de lovende reacties van klanten zien we ook in de omzet van de banketbakker een gigantische stijging terug. Een heerlijke opdracht, die naar meer smaakt!

Dit project is gerealiseerd door

Active Creations
Gamekoning

Twitch al eens bezocht? Grote kans dat je daar de livestream van Maarten aantreft. Onze gamekoning is zó goed in het spelen van computerspellen, dat anderen hem graag willen zien gamen.

Maarten

Stille kracht &
Webdeveloper
Active Creations
Stylevol

Oog voor detail, onze Jill heeft het! Dat komt goed van pas bij het stylen van haar interieur en outfits. Net zoals tutten met dochter Milou en kat Zoë haar favoriete vrijetijdsbestedingen. Of waren dat nou toch stedentrips en restaurantbezoekjes?

Jill

Detaillist &
Projectcoördinator
UX/UI ontwerper
Active Creations
Sportchick

Waar onze Nadja tijdens haar werk graag out of the box denkt, begeeft ze zich privé graag in the box. Oftewel de crossfitstudio waar ze zich meermaals per week in het zweet werkt. Zo hoeft ze dat geliefde wijntje en (zelf bereide) etentje nooit af te slaan.

Nadja

Out of the box-denker &
Grafisch ontwerper
Webdesigner
Active Creations
Voetbalvrouw

Wekelijks rent onze Kyra haar kilometers om in conditie te blijven. Haar (grote) hobby geeft ze zeker nog niet op. Zo staat ze af en toe nog op de groene mat om een balletje te trappen. Als middenvelder staat ze daar haar mannetje en pikt ze graag een doelpuntje mee!

Kyra

Creatieveling &
Projectcoördinator
(Content)marketeer
Active Creations
Padvinder

De paden op, de lanen in! Zowel lopend als rijdend is dat het credo van onze Hans! Vele kilometers legt hij wandelend of toerend in zijn cabrio af. De leukste ritjes? Als dochter Lynn of zoon Bram naast hem zitten. Ander tijdverdrijf? Whisky drinken met z’n maten.

Hans

Trendsetter &
Merkstrateeg
Active Creations
Sportkenner

Sportquiz? Zet onze Studio Sport-almanak Martijn in je team! Naast sport kijken, is hijzelf ook actief. Wekelijks stapt -ie op z’n racefiets en als ex-voetballer is hij nu voetbaltrainer. Daarnaast speelt hij zijn rol als volleybalvader van Ilse en Maud met verve.

Martijn

Conceptdenker &
Merkmaker
Tekstschrijver

Bekijk meer projecten

Active Creations

Nieuw (Financieel) Totaalplan!

Nieuw (Financieel) Totaalplan!
Active Creations

Nieuwe merkidentiteit De Ruigenhof

Nieuwe merkidentiteit De Ruigenhof
Active Creations

Identiteit en huisstijl PWR Motoren

Identiteit en huisstijl PWR Motoren

Wil jij met ons jouw merk laten versterken? Bel Julian voor vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek!

038 - 386 93 67
Contact - Active Creations
Klaar om samen jouw
verhaal
te vertellen?

Bel: 038 - 386 93 67
Mail: info@activecreations.nl

De Grote Kranerweerd 8
8064 PE Zwartsluis
Plan je route »

Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag
van 8.30 - 17.00 uur

Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van Active Creations.
Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om.
Meer hierover in onze privacyverklaring »