Het onzichtbare zichtbaar gemaakt voor OBZ!

Het was een lang gekoesterde wens: een Open Bedrijvendag in ons eigen mooie dorp. Samen met Ondernemerskring Zwartsluis (OKZ) maakten we deze wens werkelijkheid, op 8 juni 2024. Naast dat we als AC nauw betrokken waren bij de organisatie, verzorgden we de complete aankleding en marketing voor dit event. Zo maakten we ‘het onzichtbare zichtbaar’!

Active Creations

Zoals altijd startten we dit merktraject met een identiteitssessie in onze Merkmakerij. De aanvliegroute was wel anders dan we gewend zijn, omdat Open Bedrijvendag Zwartsluis (OBZ) als merk nog een onbeschreven blad was. Samen met de OKZ gaven we deze vorm tijdens de identiteitssessie.

Merkidentiteit

De uitkomsten schreef onze tekstschrijver uit in een pakkend merkverhaal. Natuurlijk speelde het water daarin een belangrijke rol, gezien de grote hoeveelheid watersport gerelateerde bedrijven in Zwartsluis. Maar ons dorp heeft zoveel meer te bieden, waar veel mensen geen weet van hebben. Bedrijven waar je normaal gesproken ook niet zomaar even binnenwandelt. Zo kwamen we op de slogan ‘Maakt het onzichtbare zichtbaar’.

Logo en huisstijl

Met het merkverhaal als blauwdruk ging onze grafisch vormgever aan de slag met het ontwerp van logo en huisstijl. Dit werd een kleurrijk geheel, waarin het concept ‘het onzichtbare zichtbaar’ mooi tot uiting komt. Gesloten symbolen openen zich, waarmee bedrijvigheid zichtbaar wordt. 

Active Creations open bedrijvendag zwartsluis Active Creations

Website en aankleding

Logo en huisstijl voerden we door op een geheel nieuwe website, die we voor OBZ bouwden. Daarop ook een plattegrond met alle 30 (!) deelnemende bedrijven. Zij kregen van ons onder meer beachflags, programmafolders en social media-berichten, om OBZ zelf goed onder de aandacht te brengen. Daarnaast ontwierpen we meerdere spandoeken, die in Zwartsluis en omgeving te zien waren.

Active Creations
Active Creations Active Creations
Active Creations Active Creations

Organisatie, contentmarketing en PR

Ook droegen we ons steentje bij aan de organisatie van deze eerste OBZ. We onderhielden het contact met de deelnemers, verstuurden hen mailings met belangrijke info en organiseerden infoavonden. Verder namen we de fotografie op de dag zelf en contentmarketing voor onze rekening, door alle socials op de OBZ-kanalen te verzorgen. En stuurden we persberichten naar de lokale media, om het bereik nog verder te vergroten. Tot slot kreeg OBZ ruim aandacht in magazine ‘Trots op Zwartewaterland’.

Active Creations Active Creations

Onze eigen deelname

Natuurlijk deden we ook zelf als bedrijf mee aan OBZ. Bezoekers konden bij ons dé 3 pijlers onder een sterke merkidentiteit ontdekken, tijdens evenzoveel puzzelopdrachten. We hadden onze Merkmakerij binnen en buiten creatief aangekleed, met o.a. lifesizers (levensgrote borden) van onszelf, routingpijlen en informatieborden. Daarnaast kregen bezoekers een speciaal voor deze gelegenheid geschreven en ontworpen Merkmakersboek.

Active Creations
Active Creations Active Creations Active Creations

Een groot succes

Al met al een erg drukke periode dus, waar we met heel veel plezier en voldoening op terugkijken. Te meer omdat deze eerste Open Bedrijvendag Zwartsluis een groot succes werd, met een prachtig aantal deelnemers én bezoekers. Op naar 2026, wanneer de tweede editie plaatsvindt!

Dit project is gerealiseerd door

Active Creations
Gamekoning

Twitch al eens bezocht? Grote kans dat je daar de livestream van Maarten aantreft. Onze gamekoning is zó goed in het spelen van computerspellen, dat anderen hem graag willen zien gamen.

Maarten

Stille kracht &
Webdeveloper
Active Creations
Superman

Wie niet sterk is moet slim zijn, zeggen ze. Slim was onze ‘Juuk’ al en tegenwoordig nog sterk ook! Dankzij vele uurtjes olympisch gewichtheffen heeft Emily een vader die bestaat uit een bonk liefdevolle spieren.

Jürgen

Pionier &
CRM-/App-/Webdeveloper
Active Creations
Nuchterheid zelve

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg! Het is een levensles die Mirjam dagelijks in de praktijk brengt. Tenzij ze oppas voor haar zoontjes Zias en Rens heeft geregeld en in het weekend ‘de keet’ binnenstapt.

Mirjam

Structuurbrenger &
Projectcoördinator
Marketeer
Active Creations
Sportchick

Waar onze Nadja tijdens haar werk graag out of the box denkt, begeeft ze zich privé graag in the box. Oftewel de crossfitstudio waar ze zich meermaals per week in het zweet werkt. Zo hoeft ze dat geliefde wijntje en (zelf bereide) etentje nooit af te slaan.

Nadja

Out of the box-denker &
Grafisch ontwerper
Webdesigner
Active Creations
Dauwtrapper

Voor dag en dauw uit de veren. Dat is wat onze Wilko regelmatig doet. Niet alleen omdat zijn kinderen Laureen, Thijmen en Jesper vroege vogels zijn, maar vooral om de natuur op z’n allermooist te beleven en te fotograferen.

Wilko

Beelddenker &
Grafisch ontwerper
Fotograaf
Active Creations
Formule 1-gek

Sport, muziek en podcasts; het zijn de grote hobby’s van onze Bas. Als gitarist bezoekt hij graag concerten en als tennisliefhebber volgt hij de Grand Slams op de voet. Zijn grootste passie? Formule 1 kijken. Het liefst met zijn vrouw en kids Pim & Seppe.

Bas

Merkmaker,
Tekstschrijver &
Podcastmaker
Active Creations
Padvinder

De paden op, de lanen in! Zowel lopend als rijdend is dat het credo van onze Hans! Vele kilometers legt hij wandelend of toerend in zijn cabrio af. De leukste ritjes? Als dochter Lynn of zoon Bram naast hem zitten. Ander tijdverdrijf? Whisky drinken met z’n maten.

Hans

Trendsetter &
Merkstrateeg
Active Creations
Bosvrouw

Deze glimlach van Active laat zich graag het bos insturen. Want met de wandelschoenen aan tussen de bomen en bladeren doorlopen, mooier wordt het niet. Hoewel! Als er ook nog een terrasje pikken met vrienden of familie op haar wandeling volgt, is het plaatje helemaal compleet.

Linda

Glimlach & Officemanager

Bekijk meer projecten

Active Creations

Een gezicht voor Spiegelvisie

Een gezicht voor Spiegelvisie
Active Creations

Conceptontwikkeling Breman Machinery

Conceptontwikkeling Breman Machinery

Wil jij met ons jouw merk laten versterken? Bel Julian voor vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek!

038 - 386 93 67
Contact - Active Creations
Klaar om samen jouw
verhaal
te vertellen?

Bel: 038 - 386 93 67
Mail: info@activecreations.nl

De Grote Kranerweerd 8
8064 PE Zwartsluis
Plan je route »

Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag
van 8.30 - 17.00 uur

Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van Active Creations.
Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om.
Meer hierover in onze privacyverklaring »