Nieuwe naam en site voor Aquanaut Yachtcharter!

Hoe markeren we een nieuw hoofdstuk in het bestaan van Aquanaut Yachtcharter? En hoe maken we duidelijk dat de Aquanaut-werf en -yachtcharter niet langer één bedrijf zijn, maar beide op eigen benen staan? Met deze vragen klopte de familie Folmer bij ons aan. Het mondde uit in een prachtig merkproject, waarbij wij ons als een ‘jacht in het water’ voelden!

Active Creations

In een inspirerende identiteitssessie met de familie Folmer brachten we eerst in kaart waar hun bedrijf voor staat, waarin het zich onderscheidt en wat de kernwaarden zijn. Maar ook de doelgroepen, het concurrerend landschap, de ‘tone of voice’ en hun jachtaanbod kwamen uiteraard aan bod. De uitkomsten verwerkten we in een merkverhaal, dat we als blauwdruk gebruikten in het vervolg van het project.

Nieuwe naam én blijvende herkenbaarheid

Bijna gelijktijdig liep het naamcreatietraject. Met een klein team van onze specialisten doken we een uitgebreide brainstormsessie in, waaruit de naam Marrenvloot rolde. Hiermee leggen we een link naar de prachtige Friese Meren (Fryske Marren) die het familiebedrijf omringen. Maar ook naar hun huurvloot van 15 luxe Aquanaut-jachten, waarmee ze onvergetelijke vaarvakanties voor hun klanten mogelijk maken.

Voor de herkenbaarheid kozen we hun oude bedrijfsnaam als tagline, met als toevoeging standplaats Sneek. Zo behouden we de sterke link met het gerenommeerde jachtmerk Aquanaut én maken we duidelijk dat ze in dé watersporthoofdstad van Nederland zijn gevestigd.

Active Creations

Nieuw logo, huisstijl en website

Bij een nieuwe bedrijfsnaam hoort natuurlijk ook een nieuw logo en dito huisstijl. Onze grafisch ontwerper droeg hier zorg voor. Daarnaast gingen we aan de slag met de realisatie van een geheel nieuwe website. Dat traject startte met het uitwerken van het functioneel ontwerp (FO), gevolgd door het webdesign en het schrijven van de websiteteksten.

Tussentijds hielden we de familie Folmer uiteraard op de hoogte van alle vorderingen. Omdat ze erg enthousiast waren, konden we snel door met de daadwerkelijke bouw van de website. Ook lieten we de websiteteksten vertalen in het Engels en Duits, door ons partnervertaalbureau. Verder realiseerden we de signing, zoals baniervlaggen in de haven, bootvlaggen, visitekaartjes en briefpapier.

Active Creations

Campagne voor bekendmaking nieuw naam en site

Verandert je bedrijfsnaam en/of heb je een nieuwe website? Dan is het uiteraard belangrijk om je doelgroepen en partners hiervan op de hoogte te brengen. Ook hiervoor hebben wij ons met plezier ingezet. We schreven een post voor de socials en een nieuwsbericht voor de site en (lokale) media. Verder ontwierpen we een geschenk voor de partners van Marrenvloot, dat vergezeld ging van een persoonlijke brief.

Klaar voor de toekomst

Zo is Marrenvloot helemaal klaar voor een prachtige en solide toekomst. Benieuwd naar het eindresultaat? Kijk op www.marrenvloot.nl

Active Creations

Dit project is gerealiseerd door

Active Creations
Gamekoning

Twitch al eens bezocht? Grote kans dat je daar de livestream van Maarten aantreft. Onze gamekoning is zó goed in het spelen van computerspellen, dat anderen hem graag willen zien gamen.

Maarten

Stille kracht &
Webdeveloper
Active Creations
Superman

Wie niet sterk is moet slim zijn, zeggen ze. Slim was onze ‘Juuk’ al en tegenwoordig nog sterk ook! Dankzij vele uurtjes olympisch gewichtheffen heeft Emily een vader die bestaat uit een bonk liefdevolle spieren.

Jürgen

Pionier &
CRM-/App-/Webdeveloper
Active Creations
Levensgenieter

De definitie van levensgenieter? Karsten! Onze wielren-kenner neemt het leven zoals het komt en ziet overal de zonnige kant van in. Voelt -ie wel even negatieve energie? Dan slaat hij dat van zich af tijdens de wekelijkse bokszaktraining.

Karsten

Projectmanager &
UX ontwerper
Procesverbeteraar
Active Creations
Stylevol

Oog voor detail, onze Jill heeft het! Dat komt goed van pas bij het stylen van haar interieur en outfits. Net zoals tutten met dochter Milou en kat Zoë haar favoriete vrijetijdsbestedingen. Of waren dat nou toch stedentrips en restaurantbezoekjes?

Jill

Detaillist &
Projectcoördinator
UX/UI ontwerper
Active Creations
Dauwtrapper

Voor dag en dauw uit de veren. Dat is wat onze Wilko regelmatig doet. Niet alleen omdat zijn kinderen Laureen, Thijmen en Jesper vroege vogels zijn, maar vooral om de natuur op z’n allermooist te beleven en te fotograferen.

Wilko

Beelddenker &
Grafisch ontwerper
Fotograaf
Active Creations
Voetbalvrouw

Wekelijks rent onze Kyra haar kilometers om in conditie te blijven. Haar (grote) hobby geeft ze zeker nog niet op. Zo staat ze af en toe nog op de groene mat om een balletje te trappen. Als middenvelder staat ze daar haar mannetje en pikt ze graag een doelpuntje mee!

Kyra

Creatieveling &
Projectcoördinator
(Content)marketeer
Active Creations
Formule 1-gek

Sport, muziek en podcasts; het zijn de grote hobby’s van onze Bas. Als gitarist bezoekt hij graag concerten en als tennisliefhebber volgt hij de Grand Slams op de voet. Zijn grootste passie? Formule 1 kijken. Het liefst met zijn vrouw en kids Pim & Seppe.

Bas

Merkmaker,
Tekstschrijver &
Podcastmaker

Bekijk meer projecten

Active Creations

Super (Lauwersmeer) jubileummagazine!

Super (Lauwersmeer) jubileummagazine!
Active Creations

Herpositionering Vinke Beilen

Herpositionering Vinke Beilen

Wil jij met ons jouw merk laten versterken? Bel Julian voor vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek!

038 - 386 93 67
Contact - Active Creations
Klaar om samen jouw
verhaal
te vertellen?

Bel: 038 - 386 93 67
Mail: info@activecreations.nl

De Grote Kranerweerd 8
8064 PE Zwartsluis
Plan je route »

Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag
van 8.30 - 17.00 uur

Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van Active Creations.
Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om.
Meer hierover in onze privacyverklaring »