'Verrijk je Wijk'-campagne gemeente Zwartewaterland

Burgers meer betrekken bij de politiek. Het is een veelgehoorde wens. Met de gemeente Zwartewaterland gingen wij daar actief mee aan de slag. Samen werkten we de campagne ‘Verrijk je wijk’ uit. Een campagne die inwoners oproept om leefbaarheidsplannen voor hun buurt in te dienen en te presenteren. De beste plannen worden beloond met leefbaarheidscheques, zodat de initiatiefnemers deze ook daadwerkelijk uit kunnen voeren.

Active Creations

Voor de gemeente Zwartwaterland creëerden we tijdens een creatieve brainstormsessie een naam voor de campagne, een idee voor de visuele uitwerking en een plan voor de benodigde communicatiemiddelen.

Concept 'Verrijk je Wijk'

Daar rolde het concept ‘Verrijk je wijk’ uit dat we met een eigen logo en huisstijl en een levensgrote pin zichtbaar maakten in de drie kernen Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden en de buitengebieden van de gemeente.

Active Creations Active Creations

Met die levensgrote pins zetten we eerdere indieners van leefbaarheidsplannen op de foto. Een shoot die we in de kernen en buitengebieden organiseerden. De beelden gebruikten we weer in alle communicatiemiddelen die we ontwikkelden: Met posters, roll-up banners en advertorials vroegen we offline aandacht om leefbaarheidsplannen in te dienen. Met meerdere posts op social media deden we online hetzelfde.

Website

Via beide wegen riepen we burgers op om naar de website leefbaarzwartewaterland.nl te gaan. Dat online visitekaartje ontwikkelden we om inwoners van Zwartewaterland alles te vertellen over waar hun plan aan moet voldoen, waar zij deze in kunnen dienen en hoe de chequewinnaars uiteindelijk worden gekozen. Net als alle communicatiemiddelen voorzagen we ook de website weer van logo en huisstijl, zodat er een eenduidig, herkenbaar en sterk concept ontstond.

Active Creations

Dit project is gerealiseerd door

Active Creations
Superman

Wie niet sterk is moet slim zijn, zeggen ze. Slim was onze ‘Juuk’ al en tegenwoordig nog sterk ook! Dankzij vele uurtjes olympisch gewichtheffen heeft Emily een vader die bestaat uit een bonk liefdevolle spieren.

Jürgen

Pionier &
CRM-/App-/Webdeveloper
Active Creations
Stylevol

Oog voor detail, onze Jill heeft het! Dat komt goed van pas bij het stylen van haar interieur en outfits. Net zoals tutten met dochter Milou en kat Zoë haar favoriete vrijetijdsbestedingen. Of waren dat nou toch stedentrips en restaurantbezoekjes?

Jill

Detaillist &
Projectcoördinator
UX/UI ontwerper
Active Creations
Dauwtrapper

Voor dag en dauw uit de veren. Dat is wat onze Wilko regelmatig doet. Niet alleen omdat zijn kinderen Laureen, Thijmen en Jesper vroege vogels zijn, maar vooral om de natuur op z’n allermooist te beleven en te fotograferen.

Wilko

Beelddenker &
Grafisch ontwerper
Fotograaf
Active Creations
Voetbalvrouw

Wekelijks rent onze Kyra haar kilometers om in conditie te blijven. Haar (grote) hobby geeft ze zeker nog niet op. Zo staat ze af en toe nog op de groene mat om een balletje te trappen. Als middenvelder staat ze daar haar mannetje en pikt ze graag een doelpuntje mee!

Kyra

Creatieveling &
Projectcoördinator
(Content)marketeer
Active Creations
Sportkenner

Sportquiz? Zet onze Studio Sport-almanak Martijn in je team! Naast sport kijken, is hijzelf ook actief. Wekelijks stapt -ie op z’n racefiets en als ex-voetballer is hij nu voetbaltrainer. Daarnaast speelt hij zijn rol als volleybalvader van Ilse en Maud met verve.

Martijn

Conceptdenker &
Merkmaker
Tekstschrijver

Bekijk meer projecten

Ophangen van een muurcirkel

Seemly: webshop voor wandcirkels en muurcirkels

Seemly: webshop voor wandcirkels en muurcirkels
Active Creations

Conceptontwikkeling Breman Machinery

Conceptontwikkeling Breman Machinery

Wil jij met ons jouw merk laten versterken? Bel Julian voor vragen of het inplannen van een kennismakingsgesprek!

038 - 386 93 67
Contact - Active Creations
Klaar om samen jouw
verhaal
te vertellen?

Bel: 038 - 386 93 67
Mail: info@activecreations.nl

De Grote Kranerweerd 8
8064 PE Zwartsluis
Plan je route »

Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag
van 8.30 - 17.00 uur

Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van Active Creations.
Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om.
Meer hierover in onze privacyverklaring »