‘Active werkt echt als team en biedt expertise vanuit alle hoeken’

De gemeente Staphorst vroeg ons om mee te denken over de presentatie van haar nieuwe collegeprogramma. Hoe maken we op een heldere en overtuigende manier duidelijk wat de plannen zijn voor de komende jaren? Eerder al maakten we een ‘praatplaat’ met kernwaarden en de ‘Staphorster stip op de horizon’. “Active heeft de expertise om vanuit alle hoeken goed advies te geven.”

HIERMEE VERSTERKTEN WE GEMEENTE STAPHORST

  • Het schrijven en ontwerpen van een ‘praatplaat’
  • Het schrijven en ontwerpen van een folder
Active Creations

Communicatieadviseur Serena van Meer leerde Active Creations destijds bij toeval kennen. “Mijn zoontje zit op een school van Accrete”, vertelt ze. “Ik zag daar een plaat over Expeditie Accrete (met daarop de identiteit van Accrete verwoord en verbeeld, red.). Iets dergelijks had ik ook voor ogen voor de praatplaat van de gemeente. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en bij school nagevraagd wie deze plaat heeft ontworpen. Dat bleek Active te zijn.”

Zodoende vroeg de gemeente Staphorst ons ook haar identiteit te visualiseren en schrijven. “We hadden wel in ons hoofd waaraan het ongeveer moest voldoen”, legt Serena uit. “We moesten het alleen nog samenvatten. Active heeft geholpen alle documentatie te gieten in een praatplaat, die we nu nog steeds gebruiken als leidraad bij interne communicatie. Het hangt dan ook groot op meerdere plaatsen in het gemeentehuis.”

Vanuit alle hoeken advies

Ook voor de presentatie van het collegeprogramma 2022-2026 klopte de gemeente bij Active aan. “We zochten hiervoor een vormgever die niet alleen uitvoert wat wij vragen”, legt Serena uit. “Maar een partij die dieper meedenkt over het neerzetten van ons verhaal en een zo goed mogelijk eindresultaat. Daarin onderscheidt Active zich echt. Met hun expertise kunnen ze vanuit alle hoeken goed advies geven.”

Interviews op locatie

Onze tekstschrijver toog naar het Staphorster gemeentehuis om de burgemeester en wethouders afzonderlijk te interviewen over hun plannen. Dit werkte hij uit tot uitgebreide verhalen die op de gemeentesite te lezen zijn. Onze fotograaf zette het college van B & W op de foto, die onze grafisch vormgever samen met een korte versie van de verhalen verwerkte tot een aansprekende folder.

“Active heeft mij zo erg ontlast”, legt Serena uit. “Ik kan zelf ook prima een tekst schrijven. Maar het is toch anders als je hiervoor een professionele tekstschrijver inschakelt. Dan krijg je een hogere kwaliteit. De samenwerking en het vertrouwen dat Active aan de bestuurders gaf om hun verhaal te vertellen, was daarbij heel prettig. Het eindproduct is heel mooi geworden, ook qua vormgeving.”

Active Creations

Echt een team

Serena kijkt kortom met een fijn gevoel terug op de samenwerking met Active. “Ze zijn heel to the point en hebben duidelijk het einddoel voor ogen. Vervolgens kunnen ze meteen de mensen en expertise inschakelen die nodig zijn om dat te realiseren. Ze werken echt als team samen om het doel te bereiken.”

OOK GRAAG JÓUW MERK VERSTERKEN?

VRAAG EEN KENNISMAKINGSGESPREK AAN!

Bekijk wat we maakten
Terug naar het overzicht
Klaar om samen jouw
verhaal
te vertellen?

Bel: 038 - 386 93 67
Mail: info@activecreations.nl

De Grote Kranerweerd 8
8064 PE Zwartsluis
Plan je route »

Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag
van 8.30 - 17.00 uur

Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van Active Creations.
Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om.
Meer hierover in onze privacyverklaring »