‘We zijn heel trots op wat Active heeft neergezet’

Volvo Penta Center Van der Veer & Brinks kreeg in 2019 de prachtige kans om een dealerschap te starten voor Volvo Penta-industriemotoren. Dat betekende een flinke uitbreiding van specialismen, met naast de marine leisure nu ook het motoriseren van off-road werkvoertuigen, generatoren en pompsets. Een uitstekend moment voor een geheel nieuwe start voor dit Sluziger bedrijf. Wij hielpen PWR Motoren, zoals de nieuwe naam luidt, daar graag bij!

HIERMEE VERSTERKTEN WE PWR MOTOREN

 • Identiteitssessie & merkverhaal
 • Naamcreatie
 • Logo & huisstijl
 • Websiteteksten
 • Fotografie
 • Websitedesign & -bouw
 • Signing
 • PR

  Het nieuwe dealerschap voor de industrietak paste niet goed bij de toenmalige uitstraling van het marinecenter. “Ik wilde het daarom over een andere boeg gooien”, kijkt directeur André Koopmans terug op die periode. “Ik nodigde Hans uit voor een gesprek. Hij adviseerde me om het dan ook écht over een andere boeg te gooien, met een nieuwe bedrijfsnaam. Ik vond het spannend, maar Hans heeft me over de streep getrokken. We hebben dit helemaal uitbesteed aan Active.”

  Nieuw inzichten tijdens de identiteitssessie

  Dat veelomvattende traject begon met een identiteitssessie, waarvoor een groot deel van hun team aanschoof. “Ik vond de sessie heel bijzonder”, vertelt André. “Het was mooi om te zien hoe onze medewerkers naar ons bedrijf kijken. Ze brachten goede ideeën in bij de vraagstukken die op tafel kwamen. Heel andere ideeën dan ikzelf over het bedrijf had. Ik vond het belangrijk om daar ook gehoor aan te geven.”

  Active Creations

  Nieuwe naam en logo & huisstijl

  Toen óók wij dit mooie bedrijf door en door kenden, gingen we aan de slag met het bedenken van een nieuwe bedrijfsnaam. Dat werd PWR Motoren, wat staat voor passion, workmanship & reliability. De afkorting verwijst daarnaast naar het Engelse woord voor kracht: ‘power’. Bij een nieuwe naam hoort uiteraard een nieuw logo en bijpassende huisstijl.

  “Daardoor werden we positief verrast”, weet André nog. “Ik had van tevoren zelf de kleuren zwart, wit, grijs en blauw in gedachten. Als logische link met de industrie en motoren. Active koos echter voor een heel speciale groene kleur, die ikzelf nooit bedacht zou hebben. Super helder, vernieuwend en mooi te verwerken in bijvoorbeeld reclame, watermerken en op briefpapier.”

  Fotografie en websiteteksten

  Ook met de websitefoto’s en -teksten is André erg content. “We hebben de tekstschrijver uitgenodigd voor een uitgebreide rondleiding door ons bedrijf. Hij kreeg zo nog beter het gevoel waar PWR voor staat en wat we doen. Daarna waren de teksten in één keer raak. De fotograaf heeft ook goed geluisterd naar onze wensen. We wouden graag een goede mix tussen PWR en Volvo Penta. De kwaliteit van de foto’s is super.”

  Active Creations

  ‘Heel mooie brand’

  Al met al kijkt André ‘heel goed’ terug op het hele traject. “We hebben een erg mooie brand gekregen, met een makkelijk te gebruiken platform. We zijn heel trots op wat is neergezet. Soms duurde het voor mijn gevoel wat lang, maar dat is ook logisch als je iets heel nieuws opzet. Daarnaast vonden we het sparren met Hans super. Nu het nieuwe merk staat, bevindt Active zich wat meer op afstand, maar ook dat verloopt prima. Gewenste websitewijzigingen voeren ze snel door. En als we vragen hebben, pakken ze dat snel op.”

  Bekijk wat we maakten
  Terug naar het overzicht
  Klaar om samen jouw
  verhaal
  te vertellen?

  Bel: 038 - 386 93 67
  Mail: info@activecreations.nl

  De Grote Kranerweerd 8
  8064 PE Zwartsluis
  Plan je route »

  Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag
  van 8.30 - 17.00 uur

  Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van Active Creations.
  Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

  We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om.
  Meer hierover in onze privacyverklaring »