‘Heel tevreden over wat Active voor ons heeft gedaan’

De familie Folmer uit Sneek maakt onvergetelijke vaarvakanties mogelijk op luxe Aquanaut-huurjachten. Voorheen deden ze dat onder de naam Aquanaut Yachtcharter, dat samen met de Aquanaut-werf 1 bedrijf vormde. Sinds kort staan beide op eigen benen. Om die nieuwe start extra kracht bij te zetten, klopte de familie Folmer bij ons aan. Wij hielpen hen onder meer aan een nieuwe naam (Marrenvloot), logo, huisstijl en website!

Active Creations

Johanna Folmer is de havenmeester van het in Sneek gevestigde jachtverhuurbedrijf. Ze runt Marrenvloot samen met haar ouders en zussen. De familie leerde Active Creations kennen door de werkzaamheden die we uitvoeren voor de eveneens in Sneek gevestigde Jachtmakelaardij 4Beaufort. “Ik bekeek vervolgens enkele projecten op de site van Active”, legt Johanna uit. “Ik kreeg daar een goed gevoel bij.”

Verhelderende identiteitssessie

Het traject van merkversterking startte met een identiteitssessie in onze Merkmakerij. “Daar kijken we heel goed op terug”, vertelt de havenmeester. “Het merkverhaal dat daaruit rolde, sluit helemaal bij ons aan. We vonden de sessie zelf heel verrassend, omdat we enkele onderdelen van tevoren wat anders geïnterpreteerd hadden. Maar we kwamen uiteindelijk toch op dezelfde kernwaarden uit: de warme omgang met onze klanten en dat we een tweede thuis voor hen willen creëren. Ook was het verhelderend om na te denken over hoe ons bedrijf er over 5 tot 10 jaar voorstaat.”

Een nieuwe start, een nieuwe naam

Bijna gelijktijdig verliep het naamcreatietraject. “Een nieuwe bedrijfsnaam was voor ons belangrijk om een periode af te kunnen sluiten en een nieuwe te starten”, aldus Johanna. “We hadden hier zelf ook al enorm over nagedacht. De naam die Active bedacht - Marrenvloot - konden we ons meteen in vinden. Hoewel het ook wel even wennen was natuurlijk, omdat we zo gewend waren aan Aquanaut.”

Maar de link met de Fryske Marren (Friese Meren) en hun 15 jachten tellende vloot voelde als een perfecte match. “Ook behielden we de link met Aquanaut in onze naam, door deze in de tagline te plaatsen.”

Active Creations

Logo en huisstijl die kloppen

Het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl vielen eveneens in goede aarde. “Helemaal top”, vertelt Johanna. “Het klopt gewoon helemaal. De streepjes in het logo, die een route vormen. Maar ook de belijning op de achtergrond, die de Fryske Marren vormt. Alleen het geel in de huisstijl moest ik erg aan wennen. Die kleur zou nooit bij mij opgekomen zijn. Maar nu vind ik het er helemaal bij passen.”

Logo en huisstijl kwamen samen op de geheel nieuwe website die we voor Marrenvloot realiseerden. Johanna: “Ook daar ben ik heel tevreden over. Ik ben niet zo technisch aangelegd, maar het aanpassen van dingen gaat veel makkelijker dan in onze oude Wordpress-site. En als ik iets niet snap, leggen ze het bij Active in Jip & Janneke-taal uit.”

Active Creations Active Creations

Bekijk de site van Marrenvloot

Benieuwd naar de nieuwe website en uitstraling van Marrenvloot? Kijk op www.marrenvloot.nl. Of bekijk de case over Marrenvloot op onze site!

Bekijk wat we maakten
Terug naar het overzicht
Klaar om samen jouw
verhaal
te vertellen?

Bel: 038 - 386 93 67
Mail: info@activecreations.nl

De Grote Kranerweerd 8
8064 PE Zwartsluis
Plan je route »

Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag
van 8.30 - 17.00 uur

Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van Active Creations.
Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om.
Meer hierover in onze privacyverklaring »